Over ons

MANTRA is HET tijdschrift op het gebied van spiritualiteit, filosofie en nieuwe wetenschap; of het nu gaat om spiritualiteit in het alledaagse leven of over bijzondere onderwerpen tussen hemel en aarde, MANTRA komt elke keer weer met verrassende inzichten en beschouwingen. Dit heerlijk dikke thematische tijdschrift is elke keer weer een bron van inspiratie! 

Spiritualiteit bruist, meer dan ooit!

We leven in een snelle wereld waarin financiële en materiële doelen de boventoon voeren, en tegelijkertijd zijn veel mensen op zoek naar andere waarden. De redactie van MANTRA is er van overtuigd dat er juist daarom in onze tijd behoefte is aan een tijdschrift dat een tegenwicht biedt. Een tijdschrift dat wél diepgravende artikelen brengt, tot nadenken en discussie aanzet, en inspireert.

Als voormalige redactie van Prana hebben we dit blad dan ook vol overtuiging voortgezet, maar nu onder de naam MANTRA. Met in elke aflevering een boeiend thema, filosofisch en spiritueel, maar ook kritisch en nuchter. Alle culturen en wijsheidstradities bieden inspiraties voor onze huidige samenleving.
Zonder enige voorkeur voor welke levensbeschouwing dan ook mogen we rekenen op auteurs die autoriteiten op hun vakgebied zijn, en weten te inspireren.

MANTRA: een woord dat mensen gebruiken om zich af te stemmen op een groter geheel. Een woord dat eenheid brengt. Het betekent subtiele kracht – een kracht die ons in trilling brengt. Hoewel het woord mantra uit het Sanskriet stamt, kennen alle tradities woorden die respectvol worden uitgesproken, en die in onze samenleving verbonden worden met spiritualiteit, zin en betekenis.

Eva Dunlop 

heeft in haar beginjaren als journalist en redacteur gewerkt bij het tijdschrift Onkruid. Nu werkt ze als hoofdredactrice voor de Mantra en bij het tijdschrift Terugkeer naar Levenslicht, uitgave van Netwerk-NDE. Ook werkt ze als redacteur bij het tijdschrift Reflectie van de Vrij-Katholieke Kerk en wanneer ze kan, maakt ze met veel plezier artikelen voor de BRES. Verder werkt ze parttime bij Biblionet Drenthe. Eva woont in Drenthe, in een hobbyboerderij met haar man, twee jonge kinderen en dieren. Ze heeft een studie journalistiek/fotografie gedaan en religiestudies aan de HGU gestudeerd.

“Ik geloof sterk dat iedereen ertoe doet en gehoord mag worden. Het lijkt soms in deze drukke wereld dat we onze grip op de realiteit verliezen en we vergeten wat er écht toe doet. We verdrinken in wat we denken dat we moeten doen, daarbij worden we overspoeld met oppervlakkige materiële en tijdelijke waarden die ons niet de voldoening geven die we verlangen en verdienen. Ik hoop dat de Mantra hierin een tegengeluid kan bieden en dat we mensen kunnen inspireren, om de focus weer terug kunnen brengen naar dat wat het leven waardevol maakt.”

 

  • Website gerealiseerd door TwinDigital